nieuws

Technisch dienstverlener Cegelec ligt niet wakker van dalende opbrengsten

bouwbreed Premium

Cegelec heeft afgelopen jaar in Nederland zijn omzet met bijna 13 procent zien dalen tot 67,4 miljoen euro. Erg vindt de technisch dienstverlener dat niet. “Winst heeft meer prioriteit dan omzet.”

H et installatieconcern, dat onderdeel uitmaakt van het Franse bouw- en energieconcern Vinci, wijt de omzetdaling aan de “beroerde marktomstandigheden en de zware concurrentie”.

Cegelec verlo or omzet in zowel het segment services als in het segment bouw. Onderhoudscontracten leverden de onderneming bijna 38 miljoen euro aan opbrengsten op, terwijl (nieuw)bouw goed wa s voor net geen 30 miljoen euro aan omzet.

In het jaarverslag over 2012 benadrukt de directie geen slapeloze nachten te hebben van de omzetdaling. “Ons beleid is dat winst voor volume gaat. Daar voelen we ons comfortabel bij. Westaan bovendien prima gepositioneerd voor de komende periode.”

Operationeel werd een winst behaald van ruim 0,3 miljoen euro. Daarin is ook een financiële last verwerkt vanwege een reorganisatie bij het bedrijfsonderdeel infrastructuur. Een jaar eerder werd nog een operationeel resultaat geboekt van net geen 1,1 miljoen euro.

Cegelec verwacht ook dit jaar een positief resultaat te behalen, ondanks de voortdurende crisis en de belabberde marktomstandigheden in de bouw- en installatiemarkt. “Vooral de markt voor gebouwgerelateerde installaties. Investeringen in kantoren zijn enorm gedaald en onze verwachting is dat die situatie dit jaar verbetert.”

Onderhoudscontracten

Dankzij een groot aantal langdurige onderhoudscontracten ligt het orderboek van de technisch dienstverlener “op een goed niveau”. Cegelec verwacht over 2013 dan ook eenzelfde omzet als vorig jaar te kunnen behalen en voorziet dit jaar geen personeelsreductie.Mede door reorganisatie nam het aantal werknemers afgelopen jaren met een kleine honderd af tot 494.

Reageer op dit artikel