nieuws

Te weinig oog voor veiligheid in bestek

bouwbreed

Te weinig oog voor veiligheid in bestek

Aannemers in de gww-sector worden met gevaarlijke werksituaties opgezadeld doordat opdrachtgevers in bestekken te weinig rekening houden met arbeidsrisico’s.

Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW, dat vandaag naar buiten wordt gebracht. Zeker één op de drie opdrachtgevers blijkt bij het opstellen van projectplannen onvoldoende na te denken over de vraag hoe later op de bouwplaats veilig en gezond kan worden gewerkt. Volgens de bouwprocesbepalingen van het Arbobesluit zijn ze dat echter wel verplicht. “Aanbestedingsdocumenten moeten informatie bevatten over zaken als eventuele bodemverontreiniging en de mogelijkheid om een veilig werkvak in te richten”, benadrukt landelijk projectleider Dick Juffermans van de inspectiedienst.

Reageer op dit artikel