nieuws

Tata Steel: op weg naar eeuwige kringloop

bouwbreed

Tata Steel: op weg naar eeuwige kringloop

De circulaire economie staat in de bouw nog in de kinderschoenen. Bouwmaterialen worden wel hergebruikt maar vooral op een beduidend lager niveau, constateert Bauke Hoekstra Bonnema van Tata Steel.

Zo eindigt het leeuwendeel van al het stenige materiaal dat wordt hergebruikt als op vulmiddel in de wegenbouw. De Indiase staalproducent die onder meer het voormalige Hoogovens in IJmuiden als kraal aan zijn ketting heeft, geeft op de Ecobouw een lesje beter kan aan de hand van de ontwikkeling in de staalproductie.

Oud ijzer wordt probleemloos omgesmolten en uitgewalst tot staal in uitstekende kwaliteit. Hoge sterkte staal, roestvast staal, of het gewenste nieuwe materiaal nu wordt gemaakt van versgedolven erts of van schroot van de alle slechte auto’s, maakt niet uit, onderstreept Bonnema.

Kijk voor al het nieuws op de themapagina Duurzaam bouwen, waar nieuws van Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect op te vinden is met het label ‘duurzaamheid’. Deze themapagina is ook te bereiken via www.ecobouw.net/content/nieuws  

Reageer op dit artikel