nieuws

Partijen eens over cao waterbouw

bouwbreed

De dispensatieregeling in de waterbouw-cao voor buitenlandse werknemers die worden ingezet op het continentale plat, wordt verlengd. Werkgevers en werknemers in de sector hebben dit afgesproken in hun principeakkoord voor de nieuwe cao. Al jarenlang is het loon voor buitenlands baggerpersoneel op schepen voor Nederlandse kust een heikele kwestie in de onderhandelingen. De grote baggeraars […]

De dispensatieregeling in de waterbouw-cao voor buitenlandse werknemers die worden ingezet op het continentale plat, wordt verlengd. Werkgevers en werknemers in de sector hebben dit afgesproken in hun principeakkoord voor de nieuwe cao. Al jarenlang is het loon voor buitenlands baggerpersoneel op schepen voor Nederlandse kust een heikele kwestie in de onderhandelingen. De grote baggeraars gaan met hun schepen de hele wereld over, is hun argument om net als de koopvaardij de (vaak Filippijnse) zeelui altijd te betalen volgens de internationale norm.

> Pagina 6: Waterbouw-cao in teken van magere markt

Reageer op dit artikel