nieuws

Omkoopaffaire rond bouwklussen Delhaize

bouwbreed

Omkoopaffaire rond bouwklussen Delhaize

De rechtbank in Brussel begint op 8 november een proces tegen twaalf verdachten (7 personen en 5 bouwbedrijven) wegens jarenlange corruptiepraktijken bij het Belgische voedingsconcern Delhaize.

Onder hen een ingenieur van Grontmij Vlaanderen. Spilfiguur en hoofdverdachte in deze omkoopzaak is Hugo J., die als manager bij het bedrijf bevoegd was voor de opdrachten en contracten voor bouw- en onderhoudsopdrachten bij de tientallen Delhaize-vestigingen in België. De manager werd daarbij jarenlang geholpen door Ludo D., een ingenieur van Grontmij Vlaanderen.

De ingenieur van Grontmij Vlaanderen maakte de ontwerpen voor de bouwwerken bij Delhaize, regelde de werkzaamheden en volgde die persoonlijk op. In ruil daarvoor werd hij door de manager van Delhaize dik betaald met onder meer geld, goederen en snoepreisjes, die hij van aannemers had geëist onder bedreiging dat ze anders naar een opdracht konden fluiten. Beide hoofdverdachten werden onmiddellijk ontslagen toen de affaire bekend werd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels