nieuws

Noord-Hollandse Spaansen Groep schrapt dertig banen

bouwbreed

De Spaansen Groep uit Winkel schrapt dertig van de 260 arbeidsplaatsen. De aanpassing is volgens het Noord-Hollandse bouwconcern ingegeven door “de huidige marktvraag”.

Het gaat om functies binnen de divisies vloeivloeren, tuin- en bestratingsmaterialen, bouwsystemen, grind en zand en het hoofdkantoor, zegt algemeen directeur Sjon Koning. “Dat zijn bedrijfsonderdelen waar vorig jaar niet of nauwelijks werd ingegrepen.” De afdeling logistiek en de productielocatie in Harlingen blijven buiten schot. Vorig jaar kondigde de Spaansen Groep een reorganisatie aan waarbij 62 arbeidsplaatsen vervielen. Toen werd onder meer het engineer-werk verplaatst naar India. De ingreep die Spaansen deze week aankondigde moet niet gezien worden als een reorganisatie, benadrukt Koning. “We passen de personele bezetting aan op de marktvraag, meer niet.” Voor dit jaar koerst de Spaansen Groep af op een omzet van 50 tot 60 miljoen euro. “Dat is vergelijkbaar met vorig jaar.” De directeur is voorzichtig positief over het jaar dat komen gaat. “We bouwen tot het eind van het jaar nog zo’n 400 woningen, 1100 in heel 2013. Komend jaar zal dat ook weer rond de duizend liggen.” Van optimisme is nog geen sprake, benadrukt Koning. “Maar ik denk dat we niet heel erg meer gaan dalen.”

Reageer op dit artikel