nieuws

Nederland helpt Canada met duurzaamheid

bouwbreed Premium

Nederland helpt Canada met duurzaamheid

Hoewel een stad als Vancouver tot de leefbaarste steden van de wereld behoort, denken Canadezen veel te kunnen leren van Nederland op het gebied van duurzaamheid. Parallel 52° knoopt Nederlandse en Canadese bedrijven aan elkaar.

Cofely, Jaga en Priva zijn bekende bedrijven die zijn toegetreden tot Parallel 52° en succesvolle projecten hebben lopen. Hoogleraar duurzaamheid Anke van Hal aan de TU Delft en Nyenrode Universiteit is een van de drijvende krachten achter het netwerk. Zij wees er gisteren tijdens het congres Green Building Holland in de Amsterdamse Rai op dat er in Canada een schreeuwende behoefte aan duurzame technologie is. “Niet alleen vanuit Nederland natuurlijk, maar de historische banden tussen de twee landen, maakt wel dat het contact gemakkelijk verloopt. Je hebt als Nederlander een streepje voor.”

Van Hal ziet ook een enorme waardering voor Nederlandse architectuur en ze roept vooral ook architecten op om zich aan te sluiten en de sprong over de Atlantische Oceaan te wagen. Want de economie in Canada bloeit en er wordt enorm veel gebouwd.

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel