nieuws

NDW deelt kennis over wegenwerken

bouwbreed

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) wil zijn berichtenstroom uitbreiden met gegevens over voorgenomen wegwerken. De wegbeheerders die samenwerken in de NDW bieden deze gegevens aan als open data.

Geïnteresseerden kunnen die vrij en zonder kosten hergebruiken. De beheerders bieden nu al actuele verkeersgegevens aan als open data. Via 24.000 meetlocaties zegt de NDW elke minuut ongeveer 460.000 gegevens binnen te halen over ruim 6000 kilometer wegennet en over de manier waarop dat wordt gebruikt. De NDW doet de komende maanden ervaring op met de Open Data Service en meet hoeveel interesse er vanuit de markt voor is. Naast open data kunnen belangstellenden de gegevens van de NDW ook met een licentie-overeenkomst afnemen.

Reageer op dit artikel