nieuws

Miljoenenstrop dreigt voor Lansingerland

bouwbreed Premium

Miljoenenstrop dreigt voor Lansingerland

De gemeente Lansingerland staat een miljoenenstrop te wachten vanwege ondoordachte grondaankopen in het nieuw te ontwikkelen gebied Bleizo.

Gronden op het bedrijfsterrein kunnen bijna niet worden verkocht. De economische situatie, het afblazen van de bouw van een groot Factory Outlet Center en onzekerheid over de ontwikkeling van station Bleizo spelen het gebied parten.

De problemen waren te vermijden geweest als de gemeente in 2008 beter had nagedacht over het besluit om deel te nemen aan de ontwikkeling van Bleizo. Ook had de gemeente meer rekening moeten houden met de mogelijkheid van tegenvallers. Dat schrijft de Rekenkamer Lansingerland in het rapport ‘Grondige problemen. Een onderzoek naar bedrijventerreinen in de gemeente Lansingerland’.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel