nieuws

Leerlingen schilderen woningen Woonbron

bouwbreed

Corporatie Woonbron in Rotterdam heeft met de schildersopleider SchildersCool een overeenkomst gesloten voor een flinke inzet van leerling-schilders bij onderhoudsprojecten. De schildersbedrijven die werken voor Woonbron zetten voor 20 procent van de arbeidsuren hun leerlingvaklui aan het werk, is de afspraak. Belangrijk, weten de ondertekenaars, om ze de werkervaring op te laten doen die nodig […]

Corporatie Woonbron in Rotterdam heeft met de schildersopleider SchildersCool een overeenkomst gesloten voor een flinke inzet van leerling-schilders bij onderhoudsprojecten. De schildersbedrijven die werken voor Woonbron zetten voor 20 procent van de arbeidsuren hun leerlingvaklui aan het werk, is de afspraak. Belangrijk, weten de ondertekenaars, om ze de werkervaring op te laten doen die nodig is om het schildersvak goed in de vingers te krijgen. Zo komen ze goed beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt, waardoor hun kansen op een baan toenemen. De overeenkomst smaakt wat Woonbron betreft al naar meer. De corporatie bekijkt de mogelijkheden om meer leerlingen afkomstig van het vmbo die zich willen ontwikkelen in technische beroepen, in samenwerking met opdrachtnemers, volop de ruimte te geven.

Reageer op dit artikel