nieuws

Jong geleerd tijdens Wacker Neuson Demodagen

bouwbreed

Jong geleerd tijdens Wacker Neuson Demodagen

De Nederlandse vestiging van materieelfabrikant Wacker Neuson hield donderdag 27 en vrijdag 28 september in Harderwijk een tweetal Demodagen. Daar werden een groot aantal machines en apparaten voor bouw en gww getoond. Zelf uitproberen kon ook, maar dat gaat niet altijd helemaal goed.

Hoe graaf je een in het zand vastgereden verreiker uit? Die onbedoelde les kregen de machinisten-in-opleiding van het Soma College donderdagmiddag 27 september op het Bouw en Infra Park in Harderwijk. Daar hield Wacker Neuson Nederland een tweetal Demodagen en kregen de leerlingen van het aldaar gevestigde Soma College alle ruimte om met een diversiteit aan machines te oefenen. En zoals altijd.….het moet een keertje fout gaan om de echte lessen te leren.

Machines volop voorhanden

Om de vastgereden verreiker TH412 te bevrijden werd niet ouderwets naar de schop gegrepen. Waarom zou je ook, als er machines volop voorhanden zijn. Dat werden achtereenvolgens een schranklader 1101 om het pad te effenen, minigraver 803 om het opgehoopte zand weg te scheppen en een compacte graafmachine ET18 om het laatste duwtje te geven. Maar toen waren we inmiddels wel een half uur verder…..

Alle vertrouwen in goede afloop

Lambert Berends, algemeen directeur Wacker Neuson Nederland, had er overigens alle vertrouwen in: “Er zijn snellere methoden, maar laat ze het zelf maar uitproberen. Het gaat ze zeker lukken, want later moeten ze het ook kunnen.” Inderdaad.

Meer info: www.wackerneuson.com.

Reageer op dit artikel