nieuws

Jong geleerd

bouwbreed Premium

Jong geleerd

Hoe graaf je een in het zand vastgereden verreiker uit? Die onbedoelde les kregen de machinisten-in-opleiding van het Soma College op het Bouw en Infra Park in Harderwijk.

Daar hield Wacker Neuson Nederland twee demodagen en kregen de leerlingen alle ruimte om met een diversiteit aan machines te oefenen. En zoals altijd … het moet een keertje fout gaan om de echte lessen te leren. Om de vastgereden verreiker TH412 te bevrijden werd niet ouderwets naar de schop gegrepen. Waarom zou je ook, als er machines volop voorhanden zijn. Dat werden achtereenvolgens een schranklader 1101 om het pad te effenen, een minigraver 803 om het zand weg te scheppen en een minigraafmachine ET18 voor het laatste duwtje. Maar toen waren ze inmiddels wel een half uur verder.

Lambert Berends, algemeen directeur Wacker Neuson Nederland, had er alle vertrouwen in: “Er zijn snellere methoden, maar laat ze het zelf maar uitproberen. Het gaat ze zeker lukken; later moeten ze het ook kunnen.” Inderdaad.

Reageer op dit artikel