nieuws

‘Houtpelletketel helpt epc verlagen’

bouwbreed Premium

‘Houtpelletketel helpt epc verlagen’

Houtpelletketels helpen de bestaande gestapelde bouw te verduurzamen, zeggen Sander Peeters en Peter Goudswaard van energie-adviesbureau Energy Matters uit Driebergen.

In het project Bonfix in Zwolle leverde zo’n ketel volgens de duurzame energie-adviseurs zelfs een negatieve epc-waarde op. “Om gestapelde bouw te verduurzamen, wordt al snel gekeken naar warmtekoudeopslag (WKO) in combinatie met een warmtepomp” constateren Peeters en Goudswaard. “Voor een gelijkwaardige energiebesparing of zelfs een CO2-neutrale warmtevoorziening kan een pelletketel economisch rendabel zijn.” Het kantoor en distributiecentrum Bonfix in Zwolle kreeg door een combinatie van een pelletketel, adsorptiewarmtepomp en WKO een epc-waarde van min 0,17.

Reageer op dit artikel