nieuws

Honderden banen op het spel bij Aldel

bouwbreed Premium

Bij aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl staan honderden banen op het spel nu de provincie Groningen weigert een noodkrediet van 4 miljoen beschikbaar te stellen. Dat zegt bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen. Volgens haar verkeert Aldel al geruime tijd in de gevarenzone. Het bedrijf heeft last van de hoge prijs die in Nederland betaalt moet […]

Bij aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl staan honderden banen op het spel nu de provincie Groningen weigert een noodkrediet van 4 miljoen beschikbaar te stellen. Dat zegt bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen.

Volgens haar verkeert Aldel al geruime tijd in de gevarenzone. Het bedrijf heeft last van de hoge prijs die in Nederland betaalt moet worden voor elektriciteit. Het ministerie van Economische Zaken wilde eerder al niet helpen. Twerda: “Bij Aldel werken 340 mensen. Als er niets gebeurt krijgt de werkgelegenheid in deze regio een enorme klap.”

Reageer op dit artikel