nieuws

Haags college kiest voor nieuwbouw Spuiforum

bouwbreed Premium

Haags college kiest voor nieuwbouw Spuiforum

Het college van Den Haag besloot vandaag verder te gaan met de realisatie van het Spuiforum. Uit de vergelijking met de renovatievariant van Werkgroep Dooievaar+ blijkt dat nieuwbouw beter en kostenefficienter is. Op verzoek van de gemeenteraad werkte Neutelings Riedijk samen met bouwkostenexperts, akoestisch deskundigen en andere externe bureaus de renovatievariant uit, in samenwerking met leden van Dooievaar+ en de toekomstige gebruikers.

Het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en het Dans en Muziekcentrum Den Haag moet in 2018 aan het Spui zijn deuren openen.

De uitwerking van de renovatie is geleid door een onafhankelijk projectleider, dhr. D.G. Mans. Deze heeft het ontwerpproces met Neutelings Riedijk Architecten, leden van de Werkgroep Dooievaar+ en gebruikers aangestuurd. Afgelopen maandag liet hij de raad weten dat het plan ver genoeg is uitgewerkt om het schetsontwerp te kunnen vergelijken met het voorlopig ontwerp van het Spuiforumplan. Het college heeft vervolgens het schetsontwerp renovatie en het voorlopig ontwerp Spuiforum onderling vergeleken op negen aspecten die door de raad in juli zijn vastgesteld. In deze vergelijking zijn diverse rapporten en analyses van externe deskundigen betrokken. 

bron: gemeente Den Haag Reageer op dit artikel