nieuws

Grontmij verbetert mobiliteit Nijmegen

bouwbreed

Grontmij gaat de doorstroming van het verkeer in Nijmegen verbeteren. Het advies- en ingenieursbureau heeft van de gemeente Nijmegen de opdracht gekregen om een zogeheten dynamisch verkeersmanagementsysteem op te zetten, waarmee een hoofdverkeersstroom naar de stad kan worden begeleid. Het werk behelst onder meer het koppelen van camera’s, informatiepanelen en netwerkmanagementsystemen. Grontmij gaat het project […]

Grontmij gaat de doorstroming van het verkeer in Nijmegen verbeteren. Het advies- en ingenieursbureau heeft van de gemeente Nijmegen de opdracht gekregen om een zogeheten dynamisch verkeersmanagementsysteem op te zetten, waarmee een hoofdverkeersstroom naar de stad kan worden begeleid. Het werk behelst onder meer het koppelen van camera’s, informatiepanelen en netwerkmanagementsystemen. Grontmij gaat het project coördineren in samenwerking met verkeersmanagementspecialisten Quest-TC en CMC.

“Voor de gemeente Nijmegen en de weggebruiker betekent dit een betere doorstroming en bereikbaarheid, minder uitstoot, en informatie op het juiste moment”, stelt Rob van Hout, senior adviseur mobiliteit bij Grontmij.

Het werk concentreert zich op de stadsroute, dat zijn de wegen die via een nieuwe, tweede brug over de Waal naar het centrum van Nijmegen leiden.

Reageer op dit artikel