nieuws

Golf faillissementen ingenieursbureaus

bouwbreed

Golf faillissementen ingenieursbureaus

Bij de kleinere ingenieursbureaus vindt een ware kaalslag plaats. Na zes maanden staat de teller al op 105 faillissementen, zo blijkt uit een telling van het CBS.

De ingenieursbureaus zijn hard op weg om het record aan faillissementen dat vorig jaar werd neergezet te breken. In 2012 vonden 174 gedwongen bedrijfsbeëindigingen plaats. De 102 faillissementen in de eerste helft van het jaar laten vermoeden dat 2013 een rampjaar wordt, waarin misschien wel 200 bureaus zich genoodzaakt zien de deuren te sluiten. In de eerste helft van het jaar gingen al 33 architectenbureaus onderuit. Het aantal is bijna even hoog dan de gehele oogst aan faillissementen vorig jaar: 35.  Twee op de drie bureaus zijn momenteel bezig hun personeelsbestand terug te brengen.

Reageer op dit artikel