nieuws

Geen kartelbewijs tegen Ballast Nedam

bouwbreed

Geen kartelbewijs tegen Ballast Nedam

Ballast Nedam heeft zich niet schuldig gemaakt aan recente kartelvorming. Dat blijkt uit onderzoek van mededingingsautoriteit ACM in de zaak rond Gé Oomen.

Oomen, voormalig projectleider van het bouwconcern, beschuldigde Ballast Nedam vorig jaar van verboden gedragingen bij enkele grote bouwprojecten. Bestuurders van de onderneming zouden hem opgedragen hebben voor miljoenen euro’s te frauderen. Vlak voor zijn dood – Oomen stierf vorig jaar mei aan een slopende ziekte – gaf hij in een persoonlijk gesprek met twee ambtenaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) aan over keihard bewijs te beschikken. Daarbij wees Oomen op verklaringen van andere betrokken die hij had laten vastleggen bij een notaris.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarin de NMa is opgegaan, heeft echter “geen bewijs” gevonden die de beweringen van Oomen kunnen staven, heeft de toezichthouder laten weten.

Reageer op dit artikel