nieuws

Friesland streeft naar korte voorfinanciering

bouwbreed

De provincie Friesland zoekt een manier om bedrijven zo min mogelijk te laten voorfinancieren bij infrastructuurprojecten. Dat zei gedeputeerde Sietske Poepjes van Verkeer bij de presentatie van nieuw aanbestedingsbeleid.

Het is volgens de CDA-politica een van de manieren om ervoor te zorgen dat het mkb makkelijker aan de bak komt bij openbare aanbestedingen van overheden. Door de crisis zijn banken uiterst terughoudend in het geven van werkkredieten. Door sneller kleinere onderdelen van werken te betalen kan de voorfinanciering door bedrijven zelf tot een minimum beperkt worden. Daardoor neemt het risico voor banken af en zullen die hopelijk sneller over de brug komen met dit soort kredieten, zo is de gedachte hierachter. > Pagina 2: Friesland geeft regionaal mkb meer kans op werken

Reageer op dit artikel