nieuws

Fort Vechten terug in oude glorie

bouwbreed

Bunnik – Een medewerker van Heijmans verwijdert de stenen van een oude brug bij Fort Vechten in Bunnik. In opdracht van de provincie Utrecht wordt het fort uit 1867 grootschalig gerestaureerd. Binnen een strook van 80 meter breed worden alle gebouwen, bruggen en loodsen gerestaureerd, daarbuiten vindt alleen consolidatie plaats. Een opvallend contrast met vroeger […]

Bunnik – Een medewerker van Heijmans verwijdert de stenen van een oude brug bij Fort Vechten in Bunnik. In opdracht van de provincie Utrecht wordt het fort uit 1867 grootschalig gerestaureerd. Binnen een strook van 80 meter breed worden alle gebouwen, bruggen en loodsen gerestaureerd, daarbuiten vindt alleen consolidatie plaats. Een opvallend contrast met vroeger is dat sommige delen van een gebouw volledig worden vernieuwd en andere goeddeels ongewijzigd blijven. De toegangsbrug rondom het fort wordt volgens uitvoerder Bart Akkermans volledig in oude glorie hersteld. “Nadat we de gracht gedeeltelijk hebben gedempt kunnen we de restanten van de brug van dichtbij bekijken. Het projectteam werkt plannen uit om de brug te herbouwen met een soortgelijke steen en oorspronkelijke details, gebaseerd op vondsten tijdens de ontgraving.” Op de pijlers komt dan een nieuwe brug. Een gevonden stuk leuning is te gebruiken voor een exacte reconstructie.” De werkzaamheden gaan nog jaar duren.

Foto en tekst: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel