nieuws

‘Er ligt een miljard op de planken door bestuurlijk getreuzel’

bouwbreed Premium

‘Er ligt een miljard op de planken door bestuurlijk getreuzel’

De Nederlandse bouw doet het slecht vergeleken met andere Europese landen. “We zitten in dezelfde categorie als Roemenië. Dat is te zot voor woorden”, constateert Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland op Prinsjesdag.

Verhagen heeft niet al te hoge verwachtingen van Prinsjesdag. Grote maatregelen voor de bouw lijken wederom uit te blijven. Heeft het kabinet voldoende in de gaten hoe slecht het gaat in de bouw? Verhagen durft het niet te zeggen. “We moeten nog heel wat slagen maken. De regering kan de bouw natuurlijk niet de rand over duwen.”

De voorman van de Nederlandse bouw wil de twee bouwministers niet afvallen. “Ja ik had onlangs een goed gesprek met Blok. Hij spande zich bovendien verdienstelijk in voor het Nationale Energieakkoord en sloot een mooie deal met corporaties. Ik hoop dat corporaties nu weer gaan investeren.” Ook de relatie met Melanie Schultz houdt Verhagen liever zuiver. Ondanks nieuwe gww-tegenvallers die vandaag gepresenteerd worden: “Ik hoop dat mevrouw Schultz blijft staan voor een krachtdadige infra. Ik wil met haar van a naar beter. Niet van a naar beroerd.” Hij is realistisch genoeg om te weten dat er niet idioot veel geld is. “Er ligt wel een miljard op de planken door bestuurlijk getreuzel. Geef dat uit. Haal de hindernissen weg.”

Reageer op dit artikel