nieuws

Energiezuinig Essent dingt naar prijs voor beste kantoor

bouwbreed

Essent maakt het hoofdkantoor in Den Bosch energiezuiniger. De energieleverancier dingt met het resultaat naar de Winning Workplace Award die op 7 november wordt uitgereikt.

Energiezuinigheid is één van de aspecten die de jury zal beoordelen. Essent plakt daarvoor isolerende folie op de 258 vierkante meter glas in de ramen van de centrale hal. De transparante folie is een product van Umisol. Het houdt infrarode straling tegen en voorkomt zo dat een overmaat aan warmte uit de hal moet worden weggekoeld. In de ramen zit HR++-beglazing wat in de zomer van de centrale hal een broeikas maakt. De folie zou de temperatuur met ruim 10 graden Celsius verlagen. Het energiebedrijf adviseert dezelfde folie voor zijn zakelijke klanten. De hal is sinds 2007 in gebruik.

Het afplakken van de ramen is één van de maatregelen waarmee Essent de energie-efficiëntie wil verbeteren. Voorbeelden van andere ingrepen zijn het monteren van bewegingsmelders in vergaderzalen en het collectief vervangen van defecte (halogeen)lampen door led’s. De aanpak maakt deel uit van het Bossche Energieconvenant waarmee 51 bedrijven in Den Bosch tussen 2011 en 2013 minstens 10 procent energie willen sparen. Essent zegt met de inspanningen op koers te liggen. De maatregelen zijn vooral bedoeld voor het hoofdkantoor. Het energiebedrijf heeft met het resultaat de finale gehaald van de Winning Workplace Award, volgens de organisatie ‘de prijs voor het beste kantoor van Nederland’. Essent neemt het daar op tegen het hoofdkantoor van energiebedrijf Eneco in Rotterdam en dat van groothandel Makro in Amsterdam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels