nieuws

Energieakkoord op scherp

bouwbreed

Energieakkoord op scherp

De sluiting van vijf kolencentrales is in strijd met het verbod op kartelvorming, concludeerde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gisteren. Minister Kamp (economische zaken) wil de sluiting desondanks doorzetten.

De onafhankelijke marktwaakhond zette gisteren een streep door een belangrijk onderdeel van het energieakkoord, de sluiting van oude kolencentrales. De sluiting zou de energieprijs voor consumenten verhogen. Het milieuvoordeel van de sluiting van de kolencentrales zou teniet worden gedaan door de Europese handel in emissierechten. “De energiebedrijven willen de centrales om commerciële redenen volgend decennium sowieso sluiten”, reageert Henk Don, bestuurslid van de ACM op BBN Radio. Hij adviseert het energieakkoord aan te passen.

Reageer op dit artikel