nieuws

Einde windmolenwedren nog niet in zicht

bouwbreed

Einde windmolenwedren nog niet in zicht

Windmolens met rotorbladen van zo’n 100 meter lengte, met een vermogen van meer dan 10 megawatt. Daar ligt de grens in de ontwikkeling van offshore windparken. Dat verwacht Michael Hannibal, algemeen directeur van de offshore windenergie divisie van Siemens.

Maar toch is hij voorzichting in zijn voorspelling. In het verleden werden de technische grenzen die experts aangaven al binnen een jaar doorbroken. In het net opgeleverde Riffgat offshore windmolen park zette Siemens dertig molens neer met een vermogen van elk 3,6 MW. Volgend jaar verwacht het bedrijf een volgende schaalsprong te maken met een park voor de Engelse kust met 6 MW turbines en rotorbladen van 75 meter.

Riffgat is het eerste windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee. Zo’n 15 kilometer ten noorden van Waddeneiland Borkum zijn dertig turbines neergezet op monopile-funderingen.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel