nieuws

Dollarregen in Tilburg

bouwbreed

Dollarregen in Tilburg

Bij de sloop van woningen in Tilburg kwam een dik pak dollarbiljetten mee met het puin, waarna het vanaf de transportband geld begon te regenen. Buurtbewoners liepen de hekken rond het sloopterrein omver en propten hun zakken vol. Het ging om briefjes van 100 dollar uit de jaren 1996 en 1998. Arie van Liempd van Sloopbedrijf Van Liempd geeft lucht aan zijn verbijstering.

Hoeveel geld is er gevonden?

“Het schijnt om een enorm bedrag te gaan, ongeveer 2,3 miljoen dollar. Het ging met pakjes tegelijk de lucht in.”

Waar lag het verstopt?

“Voor zover we konden nagaan was het onder de fundering weggewerkt. Het was vast geen zuivere koffie, anders stop je zo’n schat niet in de grond.”

Wie komt het toe, als de eigenaar zich niet meldt?

“Een geldvondst moet je altijd aangeven bij de politie. Als de eigenaar zich niet meldt, wordt het in principe eigendom van ons bedrijf.”

Deze vondst is meteen gemeld bij de politie?

“Niet meteen, en daar ben ik niet blij mee. De machinist heeft maandag nadat het was gebeurd, niets gezegd. Ik kreeg pas dinsdagmorgen een telefoontje. Ik was totaal verbijsterd. Toen ik op het terrein kwam zag het zwart van de mensen, allemaal volkomen doorgedraaid.”

Wat zegt de machinist?

“Ik heb nog een hartig woordje met hem te wisselen. Dit had natuurlijk een heel andere wending moeten nemen. Mensen die massaal hun zakken lopen te vullen, dat kan toch niet zomaar? De hele stad stond op stelten. Politiehelikopters in de lucht, de hele wijk afgesloten.”

Er is nooit eerder iets waardevols gevonden?

“Wij bestaan 25 jaar en ik heb nooit meegemaakt dat er bij mij een zak met waardevolle spullen is ingeleverd. Toen ik zelf nog buiten werkte, vond ik wel eens een paar muntjes of een mooi stoeltje. Maar niet dit. Hier word ik gewoon bang van.”

U klinkt ontdaan.

“Deze zaak ligt me zeer zwaar op de maag.”

Reageer op dit artikel