nieuws

Cosentino levert met Dekton waterbestendige kunststeen

bouwbreed Premium

“Een revolutie in architectuur- en interieurdesign”, noemt Cosentino zijn nieuwe materiaal Dekton. Het neemt volgens de producent nauwelijks water op. Daardoor kan het onder meer buiten worden gebruikt.

Dekton komt in platen van 3200 bij 1440 millimeter van 12, 20 en 30 millimeter dik. Cosentino adviseert het voor bijvoorbeeld wanden en vloeren in badkamers en (buiten)zwembaden. Dekton wordt volgens een speciale ‘sintering’-techniek gemaakt. Een mengsel van onder meer glas, kwarts en natuursteen wordt vloeibaar gemaakt en met een 25.000 ton sterke pers samengedrukt. Het resultaat is een kunststeen met een ultracompact oppervlak, zegt Suzanne Winters van Cosentino The Netherlands. Dat is bestand tegen krassen, schokken en slijtage. Het weerstaat ook sterke temperatuurschokken en ultraviolet licht. De eigenschappen zijn vrijwel gelijk aan die van natuursteen. De productie ervan neemt ruim vier uur in beslag. Dekton is alleen met speciaal gereedschap te bewerken. Cosentino levert het in veertien afwerkingen volgens drie categorieën.

Reageer op dit artikel