nieuws

Complex Dresden in handen van Züblin

bouwbreed

Züblin heeft van Dresden de opdracht gekregen om midden in de stad het Kulturkraftwerk te bouwen, de cultuurenergiefabriek.

Op de plek van een voormalige energiecentrale verrijst een complex waar de Staatsoperette, een jongerenpodium en een poppentheater onderdak krijgen. Ook een studiotheater maakt deel uit van de plannen. Voor de realisatie van het 30.000 vierkante meter grote werk krijgt Züblin 70 miljoen euro. “Zeker in deze tijd van krappe kassen in de investering is een lichtend voorbeeld als het Kulturkraftwerk niet vanzelfsprekend”, zegt bestuursvoorzitter Thomas Birtel van Züblin. “Dresden laat zien zijn culturele infrastructuur verder te willen uitbouwen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels