nieuws

Brunssum ontkluist getunnelde beek

bouwbreed Premium

De gemeente Brunssum laat een ondertunnelde beek ontkluizen. Daarvoor moet een mijnsteenberg worden afgegraven, die door de jaren heen boven op de beektunnel is opgestapeld. De 450.000 kubieke meter mijnsteen wordt elders ter ophoging gebruikt. Door het vrijmaken van deze Rode Beek ontstaat 2 hectare nieuwe natuur die twee ecologische gebieden met elkaar verbindt. Over […]

De gemeente Brunssum laat een ondertunnelde beek ontkluizen. Daarvoor moet een mijnsteenberg worden afgegraven, die door de jaren heen boven op de beektunnel is opgestapeld. De 450.000 kubieke meter mijnsteen wordt elders ter ophoging gebruikt. Door het vrijmaken van deze Rode Beek ontstaat 2 hectare nieuwe natuur die twee ecologische gebieden met elkaar verbindt. Over de beek wordt voor dieren een brug gebouwd die de groene corridor over een afstand van 65 meter overspant. Een stamriool wordt vergroot om overstort te voorkomen en er komt een vispassage. Kosten: 13 miljoen euro.

Reageer op dit artikel