nieuws

‘België biedt bouwer meeste kansen’

bouwbreed Premium

‘België biedt bouwer meeste kansen’

Bouwbedrijven kijken door de aanhoudende krimp in eigen land steeds vaker over de grens. Volgens het economisch bureau van de ING liggen de grootste kansen in België.

Wie naar het buitenland wil, moet eerst zijn Nederlandse activiteiten op orde hebben, schrijft de bank in een sectoronderzoek. “Er moet financiële ruimte zijn om te investeren, aanloopkosten op te vangen en net als in Nederland zal er over de grens een concurrerend product geboden moeten worden.” Bouwbedrijven die denken op korte termijn hun overcapaciteit “even over de grens te kunnen dumpen” zijn volgens de bank “tot mislukken gedoemd”.

Op dit moment investeert de Nederlandse bouwsector ongeveer 2,5 procent van de omzet, waarvan een “zeer klein deel” naar de buurlanden België en Duitsland. Voor wie zich goed voorbereidt, biedt de bouwmarkt in onze buurlanden echter kansen, stellen de onderzoekers. De bouwproductie in zowel Duitsland (280 miljard per jaar) en België blijft naar verwachting in ieder geval tot 2014 groeien.

Kijk naar het filmpje op de site van de ING over kansen voor de Nederlandse bouw in het buitenland  

Reageer op dit artikel