nieuws

Winstprognose substantieel bijgesteld

bouwbreed

BAM heeft zijn winstprognose voor dit jaar naar beneden toe bijgesteld. Ging het bouwconcern eerder nog uit van een operationeel resultaat van rond de 100 miljoen euro, nu wordt gerekend op fors minder.

“Die 100 miljoen gaan we substantieel niet halen”, zei bestuursvoorzitter Nico de Vries gisteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers. “Maar we gaan ook geen rode cijfers schrijven. De tweede helft zal beter zijn dan de eerste helft, dus we gaan ook niet richting de nul.”

Over de eerste zes maanden boekte BAM een bedrijfsresultaat van 11,1 miljoen. Dat is 75 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling werd vooral veroorzaakt door de Nederlandse bouwmarkt, die nog verder kromp.

“Dit heeft onze omzet en vooral de marges van de Nederlandse activiteiten beïnvloed”, aldus De Vries die de cijfers “teleurstellend” noemde.

Reageer op dit artikel