nieuws

Waterschap staakt schouwbeleid

bouwbreed

Waterschap Reest en Wieden heeft besloten 70 procent van de zogeheten schouwsloten niet meer te controleren op onderhoud. De maatregel komt voort uit het nieuwe schouwbeleid, waarbij het toezicht op het onderhoud van deze sloten is veranderd. De totale lengte van de sloten waarop het besluit betrekking heeft, is 3600 kilometer. Volgens het waterschap is […]

Waterschap Reest en Wieden heeft besloten 70 procent van de zogeheten schouwsloten niet meer te controleren op onderhoud. De maatregel komt voort uit het nieuwe schouwbeleid, waarbij het toezicht op het onderhoud van deze sloten is veranderd. De totale lengte van de sloten waarop het besluit betrekking heeft, is 3600 kilometer. Volgens het waterschap is het nieuwe beleid doelmatiger.

Het besluit om de sloten niet meer vanuit het waterschap te controleren mag overigens niet ten koste gaan van het onderhoud. Dit wordt een verplichte taak voor de eigenaren van de sloten.

Reageer op dit artikel