nieuws

Voormalig bestuurders Imtech betalen bonussen terug

bouwbreed

Voormalig bestuurders Imtech betalen bonussen terug
GOUDA - Hoofdkantoor van technische dienstverlener Imtech in Gouda. Technisch dienstverlener Imtech werd donderdag op de Amsterdamse aandelenbeurs beloond voor zijn halfjaarcijfers. Kort na de opening steeg het aandeel 3 procent. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Voormalig Imtech-bestuurders René van der Bruggen en Boudewijn Gerner betalen hun bonussen over de jaren 2010 en 2011 terug. Dat meldt de technisch dienstverlener vanmorgen.

Het totale terug te betalen bedrag is 2,2 miljoen euro, 1,5 miljoen euro voor Van der Bruggen en 700.000 euro voor Gerner. De bedragen bestaan uit zowel de bonus uitgekeerd in contanten als de bonus uitgekeerd in aandelen over die jaren. “Beide heren zijn hiertoe bereid uit respect naar Imtech en haar aandeelhouders en vanuit een gevoel voor maatschappelijke verhoudingen en corporate governance”, meldt Imtech.   Imtech maakte april dit jaar bekend dat het de bonussen van de beide bestuurders terug zal vragen. De Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) riep eerder al op tot het inleveren van de bonus. Van der Bruggen en Gerner kwamen in opspraak vanwege de misstanden in Duitsland en Polen die het bedrijf de afgelopen maanden honderden miljoenen euro’s hebben gekost.

Reageer op dit artikel