nieuws

Vertrouwen economie stijgt bij industrie

bouwbreed Premium

Het vertrouwen bij de industrie stijgt. De meeste bedrijven verwachten komende drie maanden een verdere verbetering van de economie. In juli was per saldo nog 9,3 procent negatief gestemd. Voor het eerst in zes maanden zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de voorraden kleiner dan een jaar geleden. In 2010 en begin 2011 […]

Het vertrouwen bij de industrie stijgt. De meeste bedrijven verwachten komende drie maanden een verdere verbetering van de economie. In juli was per saldo nog 9,3 procent negatief gestemd. Voor het eerst in zes maanden zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de voorraden kleiner dan een jaar geleden. In 2010 en begin 2011 kwamen nog enkele maanden voor, dat het bedrijfsleven de voorraden te klein vond. Sindsdien noemt een meerderheid oplopend tot soms 7 procent de voorraden te groot. In augustus was per saldo 2,2 procent weer positief over de voorraden. Het producentenvertrouwen scoort op de barometer van het CBS in augustus -1,6 procent. Voor een meerderheid van 6,1 procent is de orderpositie nog steeds slecht.

Reageer op dit artikel