nieuws

Verhoeven: Matexpo-primeur met Takeuchi TB 295 W

bouwbreed Premium

Verhoeven: Matexpo-primeur met Takeuchi TB 295 W

Tot donderdag was niet zeker of hij te zien zou zijn op materieelvakbeurs Matexpo, de tijdens Bauma geïntroduceerde graafmachine op banden TB 295 W. Maar volgende week is hij een regelrechte primeur in Kortrijk (Belgie).

Op de foto de TB 295 W tijdens de Bauma gefotografeerd door onze partners van BouwmachineWeb.com.

Tijdens de Matexpo 2013 zal Verhoeven nieuwe types Takeuchi-machines tonen, waaronder enkele Bauma-primeurs.

De TB 295 W is daar de belangrijkste van. Hij wordt de voor de Benelux-markt belangrijke en ongeveer 2 ton zwaardere opvolger van de succesvolle TB 175 W.

De Takeuchi TB 295 W heeft een Isuzu-motor met een vermogen van 73 kW (99 pk) bij 2000 toeren. Hij heeft rijsnelheden tot 30 km/uur.

Fraaie nieuwe vormgeving

Jason Sanders van Verhoeven Grondverzetmachines is enthousiast over de nieuwe vormgeving van de machine. De 295 W heeft een boordcomputer met instelbare olieflow en een speciale giek, zoals die ook op de 285 is te vinden. De beide dunne cilinders zijn vervangen door een dikkere cilinder, die helemaal in lijn van de giek is aangebracht. Verder zijn alle filters vanaf de grond goed bereikbaar.

Meer nieuwe machines

Ander nieuwtje is de TB 215R, een 1,5 tons semi-binnendraaier met uitschuifbare onderwagen en bovenliggende cilinder. Het gaat om een canopy-uitvoering met servobediening. Interessant is verder de compacte 5,5 tons rupsgraver TB 260.

Mdeer info: www.verhoevenbv.com en www.matexpo.com.

Reageer op dit artikel