nieuws

Venlo: geen nieuwbouw meer in de wei

bouwbreed Premium

Venlo: geen nieuwbouw meer in de wei

Venlo gaat geen nieuwbouw meer toestaan “in de wei”. Gebouwd mag voortaan alleen nog maar worden in de stad zelf, waarbij het dan moet gaan om kwaliteitsverbetering.

Braakliggende terreinen moeten geherstructureerd, hergebruikt of tijdelijke functies krijgen. Dat staat in de hoofdlijnen van de nieuwe ruimtelijke structuurvisie van de gemeente Venlo, die begin 2014 definitief wordt vastgesteld.

Venlo moet verder als centrumstad structureel energie steken in het betrekken van de Duitse buren bij ruimtelijke ontwikkelingen, blijkt uit de visie. Het stadsbestuur moet “verleidend”, en flexibel zijn. Energie en cradle2cradle krijgen een structurele plek bij de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente.

Reageer op dit artikel