nieuws

Tientje per uur voor Duitse steigerbouwer

bouwbreed Premium

– In Duitsland hebben 20.000 steigerbouwers voor het eerst recht op een minimumloon van 10 euro per uur. Vakbond IG Bau waarschuwt dat ook buitenlandse bedrijven vanaf augustus minstens een tientje moeten uitbetalen. Voorzitter Dietmar Schäfers van de vakbond noemt het een schandaal dat de Duitse regering pas nu met de nieuwe regeling komt. Duitsland […]

– In Duitsland hebben 20.000 steigerbouwers voor het eerst recht op een minimumloon van 10 euro per uur. Vakbond IG Bau waarschuwt dat ook buitenlandse bedrijven vanaf augustus minstens een tientje moeten uitbetalen. Voorzitter Dietmar Schäfers van de vakbond noemt het een schandaal dat de Duitse regering pas nu met de nieuwe regeling komt. Duitsland kent geen algemeen verbindend minimumloon. De bodem van de salarissen kan wel vastgelegd worden in de cao’s. Steigerbouwbedrijven die onder een cao werken in het westen van het land zijn verplicht minimaal 13,95 euro per uur te betalen.

Reageer op dit artikel