nieuws

‘Protest stijging leges onterecht’

bouwbreed

“De discussie over de hoogte van bouwleges is gebaseerd op emoties. Men kijkt niet verder dan die 5 procent verhoging.” Onterecht, vinden adviseur bouwvergunningen Roland Scholten en omgevingsjurist Marian Harberink. Scholten: “Als je kijkt hoeveel vergunningvrij gebouwd wordt tegen nul euro leges kom je veel lager uit, mogelijk zijn de totaalkosten dan zelfs gedaald. Vereniging […]

“De discussie over de hoogte van bouwleges is gebaseerd op emoties. Men kijkt niet verder dan die 5 procent verhoging.” Onterecht, vinden adviseur bouwvergunningen Roland Scholten en omgevingsjurist Marian Harberink. Scholten: “Als je kijkt hoeveel vergunningvrij gebouwd wordt tegen nul euro leges kom je veel lager uit, mogelijk zijn de totaalkosten dan zelfs gedaald. Vereniging Eigen Huis publiceert elk jaar in vakantietijd hetzelfde verhaal over gestegen bouwleges en ook nu zal niets veranderen.”

> pagina 3: protesten bouwleges vertellen eenzijdig verhaal

Reageer op dit artikel