nieuws

‘Nieuwe verbinding nodig vanaf knooppunt Gouwe’

bouwbreed

Knooppunt Gouwe in de regio Den Haag-Rotterdam moet een nieuwe verbinding krijgen zodat het verkeer vanaf de A20 direct naar Den Haag kan en omgekeerd. Dat stelt de ANWB.

Volgens de belangenorganisatie kunnen hierdoor files op de A13 en de A4 tussen Den Haag en Rotterdam worden voorkomen.

De ANWB pleit eveneens voor het verbeteren van de N470 tussen Delft en Zoetermeer. Hierdoor kan deze route een belangrijkere rol gaan spelen als het verkeer tussen Rotterdam en Den Haag vastloopt. “Ook een opwaardering van de veilingroute door het Westland helpt bij het ontlasten van het wegennet bij stremmingen tussen Rotterdam en Den Haag”, zo stelt de ANWB.

Verder is de organisatie voorstander van het aanleggen van nieuwe zogeheten park and ride(P&R) stations in de regio. Het Forepark leent zich daar goed voor.

De ANWB verwacht dat de voorgestelde aanpassingen van het wegennet in de regio Den Haag-Rotterdam tegen relatief geringe kosten kunnen worden gerealiseerd. De belangenvereniging omschrijft het plan als een robuust verkeersnetwerk. In dat geval lopen automobilisten minder oponthoud op als de weg gestremd is door bijvoorbeeld een ongeluk.

Het wegennet dat de ANWB voor ogen staat, moet in de eerste plaats worden gebruikt door regionaal verkeer, zodat het overige verkeer beter kan doorstromen. “Bij verstoringen kunnen deze netwerken elkaar versterken”, zo staat in een toelichting.

Reageer op dit artikel