nieuws

Minimaal tientje voor Duitse steigerbouwer

bouwbreed

Minimaal tientje voor Duitse steigerbouwer

In Duitsland hebben ruim 20.000 steigerbouwers voor het eerst recht op een minimumloon van 10 euro per uur. Vakbond IG Bau waarschuwt dat ook buitenlandse firma’s vanaf augustus minstens een tientje moeten uitbetalen.

Voorzitter Dietmar Schäfers van de vakbond noemt het een schandaal dat de Duitse regering pas in de huidige verkiezingstijd met de nieuwe loonregeling komt. Duitsland kent geen algemeen verbindend minimumloon. De bodem van de salarissen kan wel vastgelegd worden in de collectieve arbeidsovereenkomsten. Zo zijn steigerbouwbedrijven die onder een cao werken in het westen van het land minimaal verplicht 13,95 euro per uur uit te betalen. In het oosten ligt de lat bij 13,60 euro per uur.

Reageer op dit artikel