nieuws

Kleine zwaluw, nog geen zomer

bouwbreed

Kleine zwaluw, nog geen zomer

‘Kleine zwaluw, nog geen zomer’, kopt Cobouw vandaag op de voorpagina. De bouw heeft namelijk vier gunstige berichten gekregen in slechts twee weken tijd. Tegelijk bevindt een grote groep aannemers zich nog gevaarlijk bij de afgrond.

De bouw is nog niet uit een recessie, maar een verdere neergang is voorlopig gestuit.

De werkvoorraad van hoofdaannemers in de burgerlijke en utiliteitsbouw stijgt al sinds maart, bij de grond-, wegen- en waterbouw zelfs al sinds begin dit jaar, blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De orderportefeuilles zijn daarmee ongeveer weer op het niveau van vorig jaar rond deze tijd.

Tegelijk heeft volgens het EIB nog steeds 43 procent van de hoofdaannemers te weinig orders. Een op de zes bedrijven constateert meer bedrijvigheid, maar een kwart ziet het werk weglopen.

Lees meer in de krant van vrijdag

Reageer op dit artikel