nieuws

Justitie vervolgt eigenaar ontplofte timmerfabriek

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de eigenaar van de vorig jaar maart ontplofte timmerfabriek in Elsloo (Limburg) vervolgen. Ook het bedrijf zelf is gedagvaard.

Bij die explosie kwam een 18-jarige stagiair uit het Limburgse dorp bij Maastricht om het leven. Door de explosie op 20 maart 2012 ging de timmerfabriek aan de Schuttersstraat in Elsloo verloren. Een naburige danszaal liep zware schade op.

In de fabriek waren op het moment van de explosie drie mensen aan het werk. Twee van hen wisten het vege lijf te redden. Pogingen van de eigenaar om de 18-jarige te redden bleken vergeefs. De jongen liep er stage in het kader van zijn opleiding houtbewerking in het naburige Belgische grensstadje Maaseik. Daags na de explosie hielden honderden mensen een stille tocht door het dorp en legden bloemen bij de fabriek.

Vlak na de ontploffing concludeerde de brandweer al dat de explosie waarschijnlijk was veroorzaakt door een defecte stofafzuiginstallatie.

Volgens het OM heeft de fabriek de Arbeidsomstandighedenwet overtreden. De installatie in de fabriek was onvoldoende veilig, stelt het OM op basis van een onderzoek door de arbeidsinspectie. De rechtszaak is begin september. Tot dan wil justitie geen nadere informatie geven over de zaak.

Ook over de eis doet justitie geheimzinnig. Die wordt pas bekend gemaakt tijdens de zitting van de meervoudige economische kamer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels