nieuws

Hitachi EX1900-6 delft voor cementproductie

bouwbreed Premium

Hitachi EX1900-6 delft voor cementproductie

Het is altijd weer een indrukwekkend gezicht om zo’n grote graafmachine in actie te zijn. Deze draait voor de CBR in een Belgische krijtsteengroeve, waar kalk als grondstof voor cement wordt gedolven.

In de krijtsteengroeve van Romont, in het oosten van België, is een Hitachi EX1900-6 hard aan de slag voor Cimenteries et Briqueteries Réunies (CBR). De EX1900-6 is de grootste graafmachine van zijn soort in België

CBR maakt deel uit van de Heidelberg Cement Groep, die zeven productiefaciliteiten in de Benelux heeft. Daaronder een fabriek in Lieze nabij de groeve van Romon, waar jaarlijks 1,6 miljoen ton cement wordt geproduceerd.Vijf laadbewegingen


Het bedrijf gebruikt bij het delven met de EX1900-6 een tweetal dumptrucks, waarbij de graafmachine vijf laadbewegingen per volle truck maakt. Samen met een andere grote graafmachine op het terrein zal de EX1900-6 drie miljoen ton materiaal per jaar afgraven, waarvan 2,2 miljoen ton aan kalkhoudend materiaal voor de fabriek in Lieze en 0,8 miljoen ton aan deklaag voor de herstelwerkzaamheden.

Langlopend servicecontract

Vanwege de zware omstandigheden waaronder de machine draait, heeft CBR gekozen voor een servicecontract van 20.000 uur, met een looptijd van acht jaar. Dat gebeurt in het kader van het aftersalesprogramma Support Chain, dat wordt verzorgd door Hitachi en de officiële Belgische dealer Luyckx. Daarnaast organiseert Luyckx een trainingssessie voor de machinisten en monteurs van CBR, wordt er elke 500 uur een routinecontrole uitgevoerd en blijven er gedurende gehele levensduur van de machine onderdelen leverbaar.

Meer info: www.hcme.nl.

Reageer op dit artikel