nieuws

EU speurt naar valse CE-markeringen

bouwbreed

lidstaten van de Europese Unie werken samen bij het opsporen van valse CE-markeringen. De frauduleuze documenten worden uitgewisseld tussen de lidstaten. Tegen fraudeurs wordt opgetreden.

Het uitwisselen van gegevens gebeurt op basis van een Europees handhavingsoverleg. Informatie over producten die onveilig zijn of gevaarlijk voor de gezondheid, worden verspreid via het zogeheten Rapex-systeem. Het gaat om een methode waarmee snel gegevens over gevaarlijke producten kunnen worden uitgewisseld tussen Europese landen. Dat antwoordt minister Blok (wonen) op vragen van de algemene commissie voor wonen en rijksdienst. De vragen hadden betrekking op wijzigingen van het Bouwbesluit in 2012. Deze betroffen de uitvoering van de verordening van bouwproducten.

Reageer op dit artikel