nieuws

Dwergvleermuizen beletten sloop asbestsschool

bouwbreed Premium

Dwergvleermuizen beletten sloop asbestsschool

De aanwezigheid van twee dwergvleermuizen verhindert de sloop van een school in Amstelveen. Zolang die er wonen mag niet gesloopt worden.

In het algemeen belang wilde de gemeente toch gaan slopen omdat er asbest aanwezig is in de school. Dat was vrijgekomen nadat vandalen ruiten hadden ingegooid. Ook vindt de gemeente het risico van brandstichting te groot met alle gevolgen van dien voor de veiligheid in de buurt.

Het uitstel van de sloop heeft ook gevolgen voor de geplande nieuwbouw waardoor de 300 leerlingen een jaar langer in ver uit elkaar gelegen noodgebouwen moeten blijven zitten. De gemeente heeft inmiddels wel al een ontheffing van de Flora- en Faunawet gevraagd aan het ministerie van Economische Zaken. Eerder had dat de sloop juist stilgelegd met een last onder dwangsom. De gemeente sluit niet uit dat een gang naar de rechter nodig is om uiteindelijk te kunnen gaan slopen.

Reageer op dit artikel