nieuws

Drie ton voor aanleg persleiding en pomp

bouwbreed Premium

Waterschap Hollandse Delta trekt 290.000 euro uit voor de aanleg van een persleiding en een pomp in het Zuiderparksysteem Feijenoord. Hierdoor wordt zo’n 400 kubieke meter waterberging extra gecreëerd. De investering komt voort uit een actualisering van het waterplan voor de deelgemeenten Charlois en Feijenoord. Dezelfde actualisering zorgt voor een investering van 50.000 euro aan […]

Waterschap Hollandse Delta trekt 290.000 euro uit voor de aanleg van een persleiding en een pomp in het Zuiderparksysteem Feijenoord. Hierdoor wordt zo’n 400 kubieke meter waterberging extra gecreëerd.

De investering komt voort uit een actualisering van het waterplan voor de deelgemeenten Charlois en Feijenoord.

Dezelfde actualisering zorgt voor een investering van 50.000 euro aan het vergroten van de watergang tussen Ponoma en de Zuiderparkweg in Rotterdam.

Het waterschap investeert ook in andere projecten. Zo is 160.000 euro beschikbaar voor herdrainage van een aantal percelen en de aanleg van een hoofdwatergang binnen het gebied De Bosschen. De uitvoering van de herdrainage gebeurt samen met de boeren in het gebied.

Dat blijkt uit een lijst van besluiten van het college dijkgraaf en heemraden.

Reageer op dit artikel