nieuws

Damwanden bij Deventer

bouwbreed

Deventer – Aannemerscombinatie IJsselfront (Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) is vorige week begonnen met het plaatsen van damwanden naast de brug over de IJssel bij Deventer. De werkzaamheden vinden plaats in het kader Ruimte voor de Rivier Deventer, een project van Rijkswaterstaat, Waterschap Veluwe en Waterschap Groot Salland. Groot Salland heeft de leiding. Bij […]

Deventer – Aannemerscombinatie IJsselfront (Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) is vorige week begonnen met het plaatsen van damwanden naast de brug over de IJssel bij Deventer.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader Ruimte voor de Rivier Deventer, een project van Rijkswaterstaat, Waterschap Veluwe en Waterschap Groot Salland. Groot Salland heeft de leiding.

Bij het historische stadsfront van Deventer ligt een flessenhals in de IJssel. Daarom worden in de uiterwaarden over een lengte van ongeveer 10 kilometer zes nevengeulen aangelegd. Het werk omvat circa 2,9 miljoen kuub grondverzet. Het zorgt voor een lagere hoogwaterstand en een snellere afvoer. De aannemerscombinatie is vorig najaar gestart. In 2015 moeten de waterverlagende maatregelen zijn gerealiseerd.

Foto en tekst: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel