nieuws

Constructie Pier in zeer goede staat

bouwbreed Premium

De Pier van Scheveningen is constructief in zeer goede staat. Dat concludeert Royal Haskoning DHV op basis van onderzoek. De constructie van de Pier, ruim vijftig jaar oud, bestaat voor 90 procent uit geprefabriceerd beton, dat van zeer goede kwaliteit is. Circa 10 procent van de betonconstructie is ter plaatse gestort. Daaraan is onderhoud gewenst, […]

De Pier van Scheveningen is constructief in zeer goede staat. Dat concludeert Royal Haskoning DHV op basis van onderzoek. De constructie van de Pier, ruim vijftig jaar oud, bestaat voor 90 procent uit geprefabriceerd beton, dat van zeer goede kwaliteit is. Circa 10 procent van de betonconstructie is ter plaatse gestort. Daaraan is onderhoud gewenst, aldus het ingenieursbureau. De Pier wordt geveild en de toekomstige eigenaar wordt geadviseerd 1,3 miljoen euro te reserveren voor restauratie. Daarnaast is jaarlijks 50.000 euro nodig om het bouwwerk te beschermen tegen de invloeden van het zeewater. Zo moeten nog 69 kolommen onder het ‘toreneiland’ en het ‘schateiland’ worden gerepareerd. Daarnaast zijn mil-joenen aan investeringen nodig voor de exploitatie.

Reageer op dit artikel