nieuws

Boeiboord vangt extra hoogte van bovendakse isolatie op

bouwbreed

Bovendakse isolatie verhoogt het dak waardoor de gevelpan niet langer aansluit op de gevel. Monier lost dat probleem op met een universeel keramisch boeiboord. Het profiel overbrugt het hoogteverschil en zorgt voor overlap op de gevelmuur.

Bovendakse isolatie is isolatiemateriaal dat tijdens een renovatie op het dakbeschot wordt aangebracht om het dak na te isoleren. Het gevolg: de pannen steken boven de gevel uit. De markt biedt daarvoor uiteenlopende boeiboorden. Die hebben één nadeel, zegt marketingmanager Ton Boonhof van Monier: ze zijn ontwikkeld voor bepaalde typen dakpannen van de desbetreffende fabrikant. Daarmee zijn ze niet universeel te gebruiken.

Het keramische boeiboord van Monier past onder vrijwel alle modellen keramische dakpannen, dus ook onder die van andere fabrikanten, zegt Boonhof. Zijn product is gemaakt uit hetzelfde materiaal als voor de dakpannen wordt gebruikt. Standaard komt het keramische boeiboord in de kleuren natuurrood, zwart geëngobeerd en blauw gesmoord. “Deze kleuren sluiten aan bij het grootste deel van het assortiment keramische dakpannen”, zegt Boonhof. “Hierdoor integreert het keramisch boeiboord visueel mooi met het dak.”

Monier levert zijn keramische boeiboord met een werkende lengtemaat van 33 centimeter. De werkende hoogte is ongeveer 11,5 centimeter. Het profiel wordt met een koude sluiting toegepast. In het boeiboord zitten standaard schroefgaten. Voor de bevestiging levert Monier er roestvaststalen Torx-schroeven bij van 4 centimeter lang.

Reageer op dit artikel