nieuws

Boa constrictor onder de sneldekkers

bouwbreed

Boa constrictor onder de sneldekkers

Een wurgslang die vier jaar vermist was in Terneuzen, is weer terecht. Medewerkers van installatiebedrijf Wolter Dros troffen het dier dood aan onder de dakpannen. Misschien wel verhongerd, oppert monteur Ard-Jan van Zetten.

Waren jullie op het dak omdat de slang een probleem had veroorzaakt?

“Nee, we gingen zonnepanelen plaatsen. Ik verschoof een paar sneldekkers en toen zag ik hem liggen. Ik dacht: wat is dat voor een raar ding, helemaal opgekruld. Het lijkt wel een slang.”

Schrikken zeker?

“Eventjes, maar je ziet natuurlijk snel dat hij niet meer leeft. Als installateur zie je slangen zat, maar gelukkig geen 1,70 meter lange wurgslang. We hebben hem naar beneden gebracht om de eigenaar van het pand te informeren.”

Wat zei die?

“Dat er vier jaar geleden een boa constrictor was ontsnapt, twee huizen verderop. Op last van de burgemeester had de eigenaar gezocht onder de dakpannen, maar zonder succes.”

Zullen wel een hoop pannen zijn?

“Heel veel. Het gaat om een blok met tien woningen. Die zijn zes meter breed. Zes maal tien is 60 meter. En dan tellen we de hoogte niet mee.”

Hebt u de klus nog afgemaakt of was u bang dat er jongen zaten? Het is toch een wurgslang.

“Helemaal niet gedacht aan, jongen! Na even wat drinken hebben we zo snel mogelijk de panelen gelegd. Boa constrictors schijnen overigens niet gevaarlijk te zijn voor mensen, ze pakken vooral kleine dieren.”

Kom je die veel tegen onder de pannen?

“Nee, eigenlijk alleen wespennesten. Ja, het kan dat hij is verhongerd. Misschien kende hij de weg naar huis niet.”

Wat zei de eigenaar van de slang?

“Niets, die is nog op vakantie. Zijn buurvrouw brengt de slang terug als hij weer thuis is. Die is helemaal verdroogd, dat wel, maar de man schijnt er nog veel meer te hebben.”

Reageer op dit artikel