nieuws

Ballast Nedam neemt bod Remex in overweging

bouwbreed

Ballast Nedam heeft van Remex Mineralstoff een niet-bindend bod op dochterbedrijf Feniks Recycling ontvangen. De bouwer zegt het bod in overweging te nemen en een due dilligence-onderzoek toe zal staan.

Dat maakte het bedrijf uit Nieuwegein gisteren bekend. Hoeveel het concern uit Düsseldorf wil neertellen voor het bedrijf is niet gemeld. Feniks Recycling is actief op de nichemarkt secundaire grondstoffen. In Nederland is het bedrijf actief op het gebied van de opwerking en afzet van Avi-bodemas. Feniks ontwerpt, bouwt, exploiteert en beheert installaties voor droge opwerkingstechnieken voor de opwerking van bodemas van afvalenergiecentrales. Volgens het meest recente jaarverslag van Ballast Nedam heeft Feniks vorig jaar in zijn installaties 26 procent van het totaal aan ruwe materialen van Nederlandse afvalenergiecentrales verwerkt. In Engeland is het recyclebedrijf actief onder de naam Ballast Nedam Phoenix en marktleider in de bouw en exploitatie van installaties en afzet van secundaire grondstoffen. De secundaire grondstoffen worden toegepast in civieltechnische werken en dienen als grondstof voor de bouwindustrie.

Ballast Nedam kondigde eerder dit jaar, bij de presentatie van de halfjaarcijfers, aan de financiële positie te willen verbeteren door onder meer de verkoop van vastgoed en activa. De bouwer boekte de eerste zes maanden van het jaar een verlies van 3 miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 1 miljoen euro tegen 4 miljoen euro een jaar eerder.

In het eerste kwartaal werd daarom een kantoorgebouw in Zaandam verkocht. Daarnaast is het concern druk doende zijn deelneming in Beheersmaatschappij Bontrup te verkopen. Dit bedrijf is meerderheidseigenaar van de zandsteengroeve Bremanger Quarry in Noorwegen en exploiteert twee terminals in Amsterdam (Graniet Import Benelux) en Antwerpen (Antwerp Stone Terminal).

Juli dit jaar werden bovendien de aandelen in de Belgische zandsteengroeve Societé d’Exploitation des Carrières d’Yvoir verkocht aan Group De Cloedt.

Reageer op dit artikel